MEDYASAL İLE ÇOK KOLAY

Medyaokuryazarlığına dikkat çekmek ,interneti ve sosyal medyayı doğru kullanma becerisi kazandırmak için başlarttığımız MEDYASAL projemizin çalışmaları başladı.

Yirmi birinci yüzyılda yaşadığımız gerçeği, hızlı gelişen teknoloji ile birlikte dijital ortamlara istemli/istemsiz maruz kaldığımızı bize göstermekte. Bu hepimizi birer Medya Okuryazarlığı 'Adayı' yapar. Medya okuryazarlığı: televizyon, sinema, video, web siteleri, radyo, video oyunları ve sanal topluluklar gibi her çeşit medyayı kapsar. Medya içeriğine ulaşmak, anlamak, değerlendirmek ve oluşturmak olarak özetlenebilir.İnsanlar her geçen gün daha fazla çevrimiçi içerik üretip tüketmekte, ancak günümüzde herkes okunan içeriğin veya kendi yazdıkları içeriğin olası sonuçlarını tam olarak kavrayamamakta. Bu nedenle bireylerin kendilerini medya okuryazarları olarak geliştirmeleri gerekir. Bu işin öneminin farkında olarak öğrencilerimzi ve velilerimizi bilinçlendirmek için MEDYASAL eTwinning projemizi kurduk.Medyaokuryazarlığını öğrencilerimize masallarla bağdaştırarak anlatmayı hedefliyoruz.

Yayın: 14.01.2021 - Güncelleme: 08.01.2023 22:15 - Görüntülenme: 238